Harga Baru Shaklee Selepas SST

By | September 16, 2018

Mulai 1 September 2018, kerajaan baru Malaysia telah menguatkuasakan penetapan harga baru dengan tambahan cukai SST. SST atau nama lainnya Sales Service Tax ialah Cukai Jualan dan Cukai Perkhidmatan yang digunakan sekarang adalah cukai satu aras yang mana cukai ini hanya dikenakan kepada pengilang sahaja dan tidak boleh dituntut. Cukai ini  dianggap sebagai kos kepada perniagaan. Bagaimana… Read More »

Salam Aidil Adha 1439H

By | August 22, 2018

Salam AidilAdha kepada seluruh sahabat pembaca blog ummikusuper yang selalu ada di alam maya ini Sesungguhnya, Setiap kejayaan tu sentiasa disertai dengan DUGAAN, UJIAN, CABARAN dan PENGORBANAN     Anda juga mungkin meminati: Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H

Bisnes Mobile Spa TWB

By | August 8, 2018

Bisnes mobile Spa TWB atau nama lainnya ‘The Walking Beauty’ ialah bisnes SPA BERGERAK TANPA KEDAI yang direka khas untuk membantu para wanita untuk yang masih mencari perniagaan yang Mudah, Simple dan Fun, tetapi dalam pada masa yang sama mampu memberikan pulangan yang sungguh luarbiasa 3 hingga 5 angka sebulan. Di dalam TWB, para peserta… Read More »

7 Tips Mudah Cara Kawal Anak Tantrum

By | July 29, 2018

 Pernah tak ibu ayah mengalami situasi anak-anak suka mengamuk (atau istilah lainnya tantrum) di tempat umum? Mengamuk bila nak mainan tak dapat, mengamuk bila di kedai makan dan campak suka campak barang, ada juga yang memukul ibu nya dan menghantukkan kepala mencederakan diri sendiri? Mesti mula-mula sekali bila anak dah start mengamuk, kita pun jadi… Read More »

Percutian Keluarga di Melaka

By | July 13, 2018

Bila sampai waktu cuti sekolah, mak ayah paling pening. Yerlah anak-anak bila cuti sekolah takkan nak duduk rumah je kan? Kena lah rancang sesuatu. Kalau tak, mati kutu anak-anak di rumah tu. Kak Fa sarankan rancang lah percutian keluarga di Melaka. Apa? Melaka? Apa ada yang menariknya di Melaka tu? Dah biasa sangat la Melaka… Read More »