Bisnes Mobile Spa TWB

By | August 8, 2018

Bisnes mobile Spa TWB atau nama lainnya ‘The Walking Beauty’ ialah bisnes SPA BERGERAK TANPA KEDAI yang direka khas untuk membantu para wanita untuk yang masih mencari perniagaan yang Mudah, Simple dan Fun, tetapi dalam pada masa yang sama mampu memberikan pulangan yang sungguh luarbiasa 3 hingga 5 angka sebulan. Di dalam TWB, para peserta… Read More »

7 Tips Mudah Cara Kawal Anak Tantrum

By | July 29, 2018

 Pernah tak ibu ayah mengalami situasi anak-anak suka mengamuk (atau istilah lainnya tantrum) di tempat umum? Mengamuk bila nak mainan tak dapat, mengamuk bila di kedai makan dan campak suka campak barang, ada juga yang memukul ibu nya dan menghantukkan kepala mencederakan diri sendiri? Mesti mula-mula sekali bila anak dah start mengamuk, kita pun jadi… Read More »

Percutian Keluarga di Melaka

By | July 13, 2018

Bila sampai waktu cuti sekolah, mak ayah paling pening. Yerlah anak-anak bila cuti sekolah takkan nak duduk rumah je kan? Kena lah rancang sesuatu. Kalau tak, mati kutu anak-anak di rumah tu. Kak Fa sarankan rancang lah percutian keluarga di Melaka. Apa? Melaka? Apa ada yang menariknya di Melaka tu? Dah biasa sangat la Melaka… Read More »

Krim Organik Herbal Blend yang Mesra Bayi

By | July 2, 2018

Saya nak kongsikan pengalaman saya menggunakan krim herbal blend ni semasa berpantang anak keempat April yang lalu. Anak-anak sebelum ni kulit cantik je tapi adik baby yang baru lahir ni cepat betul naik ruamnya. Bila cuaca panas, ruam jadi cepat naik; habis kulit jadi tompok-tompok merah di pipi dan celah-celah lipatan peha dan tangan. Saya… Read More »

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H

By | June 28, 2018

Di kesempatan ini, Saya sekeluarga beserta team Ummikusuper dengan rendah hati memohon ribuan ampun dan maaf jika terkasar bahasa tersalah bicara sepanjang kita bermuamalat. Semoga Allah menerima (amalan-amalan) yg telah kita lakukan, amalan puasa kita, dan semoga Allah menjadikan kita semua termasuk (orang-orang) yg kembali (kepada fitrah) & (mendapat) kemenangan. Mohon ampun maaf zahir dan… Read More »

Jom Rebut Promosi Raya Shaklee

By | June 11, 2018

Teruja sangat dengan promosi raya bulan Jun dari shaklee. Maklumlah bulan ni kita akan sambut Hari Raya Aidilfitri. Nak balik kampung nanti bolehlah rancang suplemen apa yang nak dibawa balik untuk ibu dan ayah, adik beradik dan saudara-mara. Antara promosi yang ada dalam bulan ni, 1) Cinch Shake Mix (Buy 2, get Less 10%) Jarang… Read More »

10 tips persediaan berpantang sendiri lepas bersalin

By | March 20, 2018

Berpantang sendiri lepas bersalin ada cabarannya juga. Wafa sendiri baru sekali pengalaman berpantang sendiri, masa bersalin anak nombor 3. Berpantang sendiri jika dirancang lebih awal, anda mampu menghadapinya dengan lancar. Wafa kongsikan 10 tips persediaan berpantang sendiri yang boleh dipraktikkan. Semoga ia sedikit sebanyak membantu ibu ayah diluar sana untuk merancang tempoh berpantang yang baik… Read More »