6 sebab kenapa perlu memilih minyak ikan jenama Shaklee

By | August 8, 2017

Memandangkan bulan ni ada promosi Omega Guard di Shaklee, posting kali ni saya nak terangkan berkenaan kelebihan minyak ikan shaklee berbanding jenama lain. Ada beza ye jenama shaklee dengan jenama lain? Apa yang beza tu? Mahal ke murah ye? Ok, kita ketepikan dulu soal harga. Saya senaraikan 6 sebab kenapa perlu pilih jenama shaklee ni? Penting ke semua ni? Ha, mestilah. Supaya anda tak rasa membazir beli jika tersalah pilih jenama.

OmegaGuard ialah minyak ikan tulen jenama shaklee yang kaya dengan Omega-3 sebanyak 99% berbanding jenama popular yang lain. Kandungannya terdiri dari 546mg EPA dan 360mg DHA. EPA penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung, masalah sistem imun & membantu tindak balas keradangan. DHA pula penting untuk perkembangan fungsi otak, sistem saraf mata disamping membantu dalam mengurangkan masalah keradangan

6 sebab kenapa perlu memilih omega jenama Shaklee

Perbandingan kandungan asid lemak omega-3 (EPA & DHA) shaklee berbanding jenama lain

Selain dari sumber kandungannya yang kaya dengan asid lemak omega-3, ada 6 sebab lain yang membuatkan pemilihan jenama shaklee adalah sangat menguntungkan anda, iaitu:

1) Melalui proses penyulingan molekul 3 peringkat

Kebanyakan jenama lain di pasaran, kaedah pengekstrakan minyak ikan yang digunakan adalah kaedah penyulingan tekanan tinggi. Kaedah ini bukan sahaja memusnahkan sesetengah nutrien, malah ia tidak boleh menapis kandungan logam yang merbahayakan kesihatan.

Baca :  Promosi Shaklee Mac 2019 Istimewa buat Wanita

Berbeza dengan OmegaGuard, ia telah melalui proses Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar sekaligus mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir ikan.

2) Minyak ikan bergred Farmaseutikal

Sumber minyak ikannya diekstrak dari ikan laut air sejuk (laut dalam), bukannya dari ikan yang diternak dan ia diiktiraf memenuhi kriteria ikan bergred farmaseutikal untuk jaminan kualiti.

3) Kandungan DHA dan EPA yang tinggi

Setiap 1 sajian OmegaGuard yang anda ambil, mengandungi 990mg asid lemak Omega-3 (546mg EPA & 360mg DHA). Banyaknya!

4) Mengandungi asid lemak Omega-3 yang lengkap

Omegaguard mengandungi minyak ikan yang paling tulen di dunia dan mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi dari EPA, DHA, ALA & banyak lagi.

5) Bau hanyir yang minimum

Bila sebut sahaja ikan, ramai yang tak sukakan rasa bau hanyir ikan bukan? Omegaguard didatangkan dalam bentuk kapsul mudah telan dengan rasa hanyir bau ikan yang minimum dan hampir tiada langsung bau ikan.

6) Diiktiraf oleh Friend of the Sea

Shaklee  menggunakan sistem tangkapan ikan yang mana diiktiraf oleh friend of the sea. Ini untuk memastikan bekalan minyak ikan yang berkualiti tinggi secara berterusan dan tanpa menjejaskan alam sekitar

Baca :  8 Manfaat ESP untuk Kesihatan yang Ramai Tak Tahu

Anda boleh dapatkan Omega Guard ini sebagai sumber minyak ikan terbaik untuk seisi keluarga. Ia bebas bahan kimia, dan semestinya halal!

Shaklee Omega Guard

Omega Guard Shaklee

 

Jangan malu untuk bertanya. Saya sedia kongsikan kebaikan dan pengalaman saya sepanjang penggunaan suplemen shaklee. Anda boleh menghubungi saya di:

Kawasan COD: Bangi – Kajang – UKM

 

One thought on “6 sebab kenapa perlu memilih minyak ikan jenama Shaklee

  1. Pingback: Bestnya bulan ni ada promosi Omega Guard - Ummiku Super

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge