Author Archives: Ummiku Super

Rahsia Kurus Cara Detox

By | April 9, 2019

Sebelum ni, bila orang sembang pasal detox, saya pun jarang nak ambil kisah. Sebab saya rasa dah cukup sihat. Mana taknya, selagi belum berada di atas katil hospital nak kisah apa kan? Mari kita sama-sama ambil tahu apa tu detox sebenarnya. Apakah itu Detox ? Detox ialah suatu proses pembuangan toksin daripada badan melalui organ… Read More »

Promosi Shaklee Mac 2019 Istimewa buat Wanita

By | March 4, 2019

Hadirmu wanita mengimbangi pelbagai peranan yang ada dalam hidup kita. Sebagai anak perempuan, kakak, ibu, isteri, sahabat, rakan bisnes, pengantara, pengurus dan senarainya yang tidak berpenghujung menjadikan ramai wanita zaman sekarang sukar untuk menjaga keseimbangan kesihatan dalam hidupnya. Hargai dan sayangi wanita dalam hidup kita dengan memberikan mereka nutrisi terbaik agar mereka tampil hebat diluar… Read More »

Kenapa perlu baca Al-Quran?

By | March 1, 2019

Assalamualaikum dan Salam Jumaat semua. Lain sikit perkongsian KakFa kali ni. KakFa nak coretkan juga disini sebagai peringatan kita bersama dan untuk diri sendiri juga (lebih-lebih lagi). Setiap hari yang datang adalah hari yang berharga. Jangan biarkan ia berlalu tanpa kita membaca Al-Quran walau 1 ayat. KENAPA PERLU BACA AL-QURAN ? Ada banyak sebab kenapa… Read More »

Coach the Coaches 1.0

By | February 27, 2019

Alhamdulillah selesai program Coach The Coaches #JomDetox anjuran GLC Family. Detox.Educate.Transform adalah tagline kami. Jadi coach detoks ni bukan saja untuk bantu orang sihat, tapi ada ilmu yang kami kena gali. Ia penting untuk pastikan kami menjadi coach yang berkaliber dan bagi kesan yang proven pada team detoks kami. Kak Fa sendiri ada impian besar untuk pastikan… Read More »

8 Manfaat ESP untuk Kesihatan yang Ramai Tak Tahu

By | January 31, 2019

ESP atau nama lain nya Energyzing Soy Protein ialah serbuk protein dari kacang soya keluaran shaklee. Ia diperbuat dari sumber kacang soya terbaik yang non-GMO. Selain dari memberikan sumber tenaga segera agar kita nampak lebih bertenaga dan kelihatan lebih muda, ia juga mengandungi banyak manfaat untuk kesihatan, antaranya: 1) Menguatkan Rahim dan Mengelakkan Keguguran di… Read More »