Author Archives: Ummiku Super

6 sebab kenapa perlu memilih minyak ikan jenama Shaklee

By | August 8, 2017

Memandangkan bulan ni ada promosi Omega Guard di Shaklee, posting kali ni saya nak terangkan berkenaan kelebihan minyak ikan shaklee berbanding jenama lain. Ada beza ye jenama shaklee dengan jenama lain? Apa yang beza tu? Mahal ke murah ye? Ok, kita ketepikan dulu soal harga. Saya senaraikan 6 sebab kenapa perlu pilih jenama shaklee ni? Penting… Read More »

44 Resepi Pantang Tradisi Melayu

By | August 1, 2017

Sebaik sahaja lepas bersalin, perkara utama yang perlu di ambil berat ialah penjagaan pemakanan dalam pantang. Resepi makanan dalam pantang bukan lah menu yang biasa-biasa ye. Resepi sebegini diperlukan untuk menyembuhkan luka selepas bersalin. Ramai ibu-ibu lepas bersalin lebih selesa berpantang di rumah ibu sendiri. Ini kerana menu berpantang tu disediakan oleh ibu kandung untuk… Read More »

5 Sebab Kenapa Bisnes Shaklee Menjadi Pilihan Saya

By | July 25, 2017

Saya bermula dengan shaklee pada Disember tahun 2013. Masa tu, saya hanya mendaftar sebagai ahli shaklee untuk makan sendiri sahaja. Belum ada rasa nak buat bisnes shaklee lagi. Bila dah mula makan dan merasai sendiri impak positif yang saya alami selepas mengambil shaklee sebagai suplemen harian saya; saya mula berkongsi cerita pula dengan kawan-kawan tentang apa… Read More »

Tak Perlu Hingga Ke Turkey Untuk Melihat Barangan Asli Rasulullah SAW.

By | July 23, 2017

Semalam sempat menghabiskan masa hujung minggu ke Masjid Besar Shah Alam. Sebab sekarang tengah ada pameran barangan asli Rasulullah. Bermula 10 Julai 2017 hingga 9 Ogos 2017. Rasa berbaloi sangat. Sebab apa? Sebab barang dipamerkan disini bukan barangan biasa. Barangan asli yang sangat rare dan susah nak jumpa. Nak tengok barangan asli Rasulullah. yang sama lain… Read More »

3 Tip Mudah Kembali Kurus Lepas Raya

By | July 13, 2017

Raya memang sebulan tapi jangan berdamai dengan lemak-lemak dalam juadah hari raya yang boleh mengakibatkan badan kita naik berkilo-kilo lepas raya ni :D. Bila makan memang sedap sampai tak boleh nak tolak. Itu yang bila makan kena beringat takut berat badan kita naik. Badan ni bila naik senang je, nak turun tu sampai kena bercinta… Read More »

Vivix Shaklee dah ada Cooler Beg

By | July 2, 2017

Wah-wah, biar betul? Tak sangka beli vivix bulan ni dapat cooler bag. Kepada peminat vivix shaklee di luar sana, anda boleh dapatkan cooler bag  vivix beserta sudunya yang cun melecun ni dengan setiap pembelian 2 botol vivix. Bila dah ada beg macam ni senang la nak bawa vivix bila travel balik kampung kan? Vivix kita tu… Read More »

7 Soalan Popular Mengenai Vivix Shaklee

By | May 23, 2017

Ada apa dengan vivix shaklee ni, sehingga ramai orang menyebut-nyebut namanya? Saya bila sebut pasal vivix, saya dah terbayang produknya yang eksklusif tu. Bukan sahaja eksklusif, tapi keberkesanan vivix itu sendiri yang telah membantu ramai orang yang memerlukannya 1. Apa itu vivix? Vivix ialah minuman campuran botani terdiri dari Polygonum Cuspidatum (Knotweed Jepun) , Anggur Muscadine,… Read More »

Rahsia Beli Suplemen Shaklee dengan Harga Murah

By | May 16, 2017

Assalamualaikum dan Hai kepada semua pembaca blog ummikusuper. Saya doakan pembaca semua sihat, ceria dan bahagia bersama keluarga dan orang tersayang. Alhamdulillah, sejak blog ini wujud, rasa bersemangat pula ingin berkongsi cerita di sini. Baru-baru ini saya mendapat banyak mesej dari whats app dan PM di facebook dari prospek yang berminat nak guna dan merasai… Read More »

8 Fakta Popular Mengenai ESP Shaklee

By | May 5, 2017

Apa yang menariknya ESP (Energyzing Soy Protein) Shaklee ni sampaikan ia menjadi produk kegilaan ramai orang di Malaysia sekarang ni? sampaikan stok ESP di warehouse Shaklee Malaysia sold out tak sampai 24jam bila ordernya dibuka secara online di kalangan pengedar ESP adalah bestseller dalam banyak-banyak produk shaklee. Bagi anda yang yang mementingkan soal kesihatan dan kecantikan,… Read More »