Category Archives: Keibubapaan

7 Tips Mudah Cara Kawal Anak Tantrum

By | July 29, 2018

 Pernah tak ibu ayah mengalami situasi anak-anak suka mengamuk (atau istilah lainnya tantrum) di tempat umum? Mengamuk bila nak mainan tak dapat, mengamuk bila di kedai makan dan campak suka campak barang, ada juga yang memukul ibu nya dan menghantukkan kepala mencederakan diri sendiri? Mesti mula-mula sekali bila anak dah start mengamuk, kita pun jadi… Read More »

10 tips persediaan berpantang sendiri lepas bersalin

By | March 20, 2018

Berpantang sendiri lepas bersalin ada cabarannya juga. Wafa sendiri baru sekali pengalaman berpantang sendiri, masa bersalin anak nombor 3. Berpantang sendiri jika dirancang lebih awal, anda mampu menghadapinya dengan lancar. Wafa kongsikan 10 tips persediaan berpantang sendiri yang boleh dipraktikkan. Semoga ia sedikit sebanyak membantu ibu ayah diluar sana untuk merancang tempoh berpantang yang baik… Read More »

Jom buat sendiri Playdoh untuk Si manja. Ia semudah 1,2,3!

By | February 9, 2018

Jom buat sendiri playdoh untuk si manja kita. Ia semudah 1,2,3!. Baru tahu senangnya nak buat playdoh sendiri di rumah. Selama ni saya pun belikan playdoh yang dijual di kedai. Sayangnya anak-anak main sekejap sahaja dah jadi keras playdohnya. Tak sampai lima hari dah kena buang, walaupun dah simpan dalam bekas yang bertutup rapat. Berbeza… Read More »

Tak Perlu Hingga Ke Turkey Untuk Melihat Barangan Asli Rasulullah SAW.

By | July 23, 2017

Semalam sempat menghabiskan masa hujung minggu ke Masjid Besar Shah Alam. Sebab sekarang tengah ada pameran barangan asli Rasulullah. Bermula 10 Julai 2017 hingga 9 Ogos 2017. Rasa berbaloi sangat. Sebab apa? Sebab barang dipamerkan disini bukan barangan biasa. Barangan asli yang sangat rare dan susah nak jumpa. Nak tengok barangan asli Rasulullah. yang sama lain… Read More »