Category Archives: Motivasi

Kenapa perlu baca Al-Quran?

By | March 1, 2019

Assalamualaikum dan Salam Jumaat semua. Lain sikit perkongsian KakFa kali ni. KakFa nak coretkan juga disini sebagai peringatan kita bersama dan untuk diri sendiri juga (lebih-lebih lagi). Setiap hari yang datang adalah hari yang berharga. Jangan biarkan ia berlalu tanpa kita membaca Al-Quran walau 1 ayat. KENAPA PERLU BACA AL-QURAN ? Ada banyak sebab kenapa… Read More »

Salam Aidil Adha 1439H

By | August 22, 2018

Salam AidilAdha kepada seluruh sahabat pembaca blog ummikusuper yang selalu ada di alam maya ini Sesungguhnya, Setiap kejayaan tu sentiasa disertai dengan DUGAAN, UJIAN, CABARAN dan PENGORBANAN     Anda juga mungkin meminati: Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H

Bestnya Program Shaklee Academy!

By | January 15, 2018

Rasa teruja pula tengok mentor merangkap super upline saya dalam bisnes Shaklee menghadiri Program Shaklee Academy yang dianjurkan oleh Shaklee Malaysia. Mana taknya, program tu sarat dengan ilmu! Tengok ke gayanya tu macam ala-ala dah pergi persidangan berprestij tau. Jelesnya saya! Satu hari nanti saya pun mesti dapat peluang hadirkan diri ke program seumpama ni.… Read More »

5 Sebab Kenapa Bisnes Shaklee Menjadi Pilihan Saya

By | July 25, 2017

Saya bermula dengan shaklee pada Disember tahun 2013. Masa tu, saya hanya mendaftar sebagai ahli shaklee untuk makan sendiri sahaja. Belum ada rasa nak buat bisnes shaklee lagi. Bila dah mula makan dan merasai sendiri impak positif yang saya alami selepas mengambil shaklee sebagai suplemen harian saya; saya mula berkongsi cerita pula dengan kawan-kawan tentang apa… Read More »