Category Archives: Produk Shaklee

Krim Organik Herbal Blend yang Mesra Bayi

By | July 2, 2018

Saya nak kongsikan pengalaman saya menggunakan krim herbal blend ni semasa berpantang anak keempat April yang lalu. Anak-anak sebelum ni kulit cantik je tapi adik baby yang baru lahir ni cepat betul naik ruamnya. Bila cuaca panas, ruam jadi cepat naik; habis kulit jadi tompok-tompok merah di pipi dan celah-celah lipatan peha dan tangan. Saya… Read More »

Mencari Kolagen Terbaik dan Berkesan? Rebut peluang promosi bulan ini

By | February 5, 2018

Bestnya promosi shaklee bulan ni. Kolagen terbaik yang ramai orang dah sedia maklum tu tengah ada promosi la. Promosi kolagen ni jarang-jarang shaklee buat tau. Bila ada je memang orang serbu!. Bulan ni ada promosi beli 4 kotak Collagen Powder dan 1 Vitamin C, nikmati diskaun 10% Ada apa dengan kolagen terbaik ini? Kolagen jenama… Read More »

Vitalea Kids Si Multivitamin untuk Kanak-kanak

By | January 26, 2018

Malam tadi lepas habis kelas mengaji, saya sempat bersembang dengan seorang ibu muda yang dalam dilema kerana anaknya makan memilih. Anaknya hanya mahu makan makanan yang dia suka sahaja dan tak mahu makan nasi. Keropok dan biskut lebih disukai berbanding makanan berat seperti nasi atau roti. Ramai kan ibu ayah yang hadapi situasi begini? Persoalannya… Read More »

Minyak Ikan Terbaik untuk Jantung

By | January 13, 2018

Minyak Ikan atau nama lainnya asid lemak Omega-3 adalah ‘minyak sihat’ yang sangat baik untuk kesihatan jantung. Omega-3 tergolong dalam kumpulan asid lemak tak tepu yang penting. Ia terbahagi kepada tiga jenis asid lemak utama iaitu Eicosa Pentanoic Acid (EPA), Docosa Hexanoic Acid (DHA) dan Alpha Linolenic Acid (ALA). Asid lemak Omega-3 ini dikatakan bersifat anti… Read More »

Coq-Trol Plus produk terbaru dari Shaklee

By | January 11, 2018

Bersempena dengan tahun baru 2018, Shaklee telah memperkenalkan satu produk baru yang di beri nama CoQ-Trol Plus. CoQ-Trol Plus ialah produk yang telah ditambah baik formulasinya dari produk shaklee yang terdahulu iaitu CoQ-Health Plus. Bahan utama yang terdapat dalam CoQ-Trol terdiri dari campuran 100mg Coenzyme Q10 (CoQ10), Resveratrol dan Tokoferol dan dikatakan dapat memberikan fungsi… Read More »

Bestnya bulan ni ada promosi Omega Guard

By | January 5, 2018

Kebetulan hujung bulan lepas, stok omega di rumah saya dah habis. Tiada lagi stok di rak kedai vitamin saya di rumah. Terfikir juga nak beli tambah stok kedai dan stok makan sendiri. Tergerak hati pula,  nantilah dulu. Tup-tup, bulan ni Shaklee buat promosi beli 3 botol Omega Guard dapat diskuan 5%. Hooray! Ada apa dengan… Read More »

7 vitamin penting semasa hamil dan berpantang

By | August 12, 2017

Tempoh kehamilan sangat mencabar bagi seorang ibu. Ibu yang sedang hamil akan mengalami pelbagai perubahan pada tubuh badannya, bukan sahaja fizikal yang berubah, malah emosi juga akan turut berubah. Sebagai persediaan dalam melalui fasa ini, bekalkan si ibu dengan nutrisi yang lengkap. Ia bukan sahaja baik untuk ibu tetapi baik juga untuk perkembangan bayi dalam… Read More »