5 Sebab Kenapa Bisnes Shaklee Menjadi Pilihan Saya

By | July 25, 2017

Saya bermula dengan shaklee pada Disember tahun 2013. Masa tu, saya hanya mendaftar sebagai ahli shaklee untuk makan sendiri sahaja. Belum ada rasa nak buat bisnes shaklee lagi. Bila dah mula makan dan merasai sendiri impak positif yang saya alami selepas mengambil shaklee sebagai suplemen harian saya; saya mula berkongsi cerita pula dengan kawan-kawan tentang apa yang saya rasa lepas konsisten ambil vitamin shaklee ni. Masa tu saya hanya bekerja sementara sebagai pembantu penyelidik di Universiti Awam.

Semasa sedang bekerja lagi saya memang mencari sumber pendapatan sampingan. Maklumlah gaji masa tu tak memberansangkan sangat untuk saya bantu suami ditambah pula hendak menampung perbelanjaan sekolah adik-adik di kampung. Nak buat kerja tambahan yang lain masa tu saya takut tak sempat nak kejar dan sudah tentunya ia perlukan banyak masa dan duit. Dengan anak kecil dua orang lagi masa tu, maka saya telah memilih Shaklee sebagai pilihan bisnes saya di rumah.

Mengapa Shaklee yang saya pilih? Saya kongsikan 5 sebab kenapa saya memilih bisnes ini. Jemput baca dan hayati. Mana tahu bisnes shaklee ini juga sesuai untuk anda juga

1. Keberkesanan Produk

Sebagai seorang ibu muda dua anak kecil , saya perlu ambil berat dengan tahap kesihatan diri saya sendiri. Bukan senang nak jaga tiga anak kecil. Saya perlu sentiasa bertenaga untuk mengurus anak-anak dan rumahtangga dan meminimakan situasi stress di rumah. Dengan makan yang tak menentu, kerja rumah yang tidak pernah habis dah tentunya saya jadi seorang ibu yang bijak mengurus dan bertenaga sepanjang hari , betul tak? Jadi produk shaklee banyak membantu saya dalam bab ni, terutamanya produk ESP.

Baca :  10 Produk Best Seller Shaklee yang Ramai Tak Tahu

2. Bebas Masa

Bisnes shaklee boleh dibuat bila-bila masa tanpa mengganggu waktu bekerja. Malah jika anda balik kampung ataupun pergi bercuti di mana- mana sahaja di dunia ini, bisnes shaklee masih boleh berjalan asalkan ada talian internet. Yang paling bestnya, ia tak memerlukan kedai fizikal untuk anda maintain jaga dan upah staf. Bisnes shaklee menjadi sumber pendapatan sampingan saya yang boleh bantu keperluan kewangan ditengah bulan. Di kala orang bergaji dah habis gaji di tengah bulan, saya baru dapat gaji 😀

3. Permintaan yang sentiasa ada dan tak putus.

Alhamdulillah kini dah hampir 4 tahun dengan Shaklee. Produk shaklee dah sedia berkualiti. Bagi kita yang baru mula nak berniaga, adalah lebih mudah sebenarnya kita asah bakat meniaga dengan guna produk yang dah ada ternama dan terbukti berkesan. {roduk berkesan senantiasa direbut orang. Hanya daftar sebagai ahli shaklee anda dah boleh mulakan

4. Pembayaran bonus yang konsisten

Bagi pengedar shaklee yang aktif berbisnes, bonus diberi setiap pertengahan bulan tanpa sebarang masalah disebabkan oleh kestabilan dan kekukuhan syarikat. Walaupun kita hanya mendaftar ahli hanya untuk beli dan makan sendiri sekalipun, bonus turut diberi jika memenuhi syarat minimum belian bulanan

5. Produk yang mampu milik

Ramai yang menyangka harga produk shaklee ni mahal. Saya sendiri pun pernah rasa macam tu dulu. Tapi disebabkan nak murah, saya mendaftar sebagai ahli. Beli dengan harga ahli lebih jimat jimat tau. Mesti anda akan terkejut :D. Produk shaklee ni dijamin selamat, ada sijil halal dan ia berkesan. Itu yang paling penting. Sangat rugi jika kita makan produk kesihatan tapi tiada hasil setelah sekian lama guna.

Baca :  Minyak Ikan Terbaik untuk Jantung

BONUS TAMBAHAN

Sebelum kita nak memulakan bisnes tak kiralah apa jua bisnes (selain mempertimbangkan point yang saya senaraikan diatas), modal penting yang perlu ada ialah bermula dengan DIRI SENDIRI. Cabar diri kita untuk lebih berjaya dan beranikan diri keluar dari zon selesa, percayalah kita mampu pergi jauh dari apa yang dijangkakan. Jika selama ini anda mempunyai keyakinan diri yang rendah, dan cuba untuk keluar dari situasi itu, nak cari rakan karib yang senantiasa positif, saya jemput anda join team kami #Ummikusuper

bisnes shaklee yang saya ceburi dengan mentor beserta kumpulan sokongan yang mantap

Pengisian percuma tentang Nutrisi oleh Pakar Nutrisi setiap bulan

Sebahagian upline saya dalam shaklee. Kagum dengan semangat dan kejayaan mereka. Alhamdulillah…syukur berada di bawah legasi mereka. (credit foto : Master Nur Zahirah)

Anda ingin menjadi sebahagian dari team Ummikusuper dan ingin bekerja secara berpasukan untuk membina legasi anda sendiri? Jom tekan ikon DAFTAR SEKARANG dibawah dan cari tab ‘Join Now’

Yuran Pendaftaran hanya RM69 (Postage RM11 Semenanjung / RM22 Sabah dan Sarawak). Harga yuran ni hanya perlu dibayar SEKALI SEUMUR HIDUP sahaja (dan hanya perlu renew setiap tahun dengan harga RM 30). Ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual (yang terdapat dalam 3 pilhan bahasa Malay, English dan Mandarin)

Baca :  8 Fakta Popular Mengenai ESP Shaklee

atau

Anda boleh terus hubungi saya Wafa di 012-970 3994 ya, Wafa akan bantu daftarkan anda

NOTA: Dengan setiap pembelian vitamin dan pendaftaran keahlian dengan kami, anda layak mendapat 4 manfaat ini
– Jadual Makan Vitamin

– Konsultasi Percuma Berterusan
– Jemputan ke group Whatsapp dan Telegram exclusive
– Peluang menjana income dengan Shaklee di bawah Group UmmikuSuper

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge