Krim Organik Herbal Blend yang Mesra Bayi

By | July 2, 2018

Saya nak kongsikan pengalaman saya menggunakan krim herbal blend ni semasa berpantang anak keempat April yang lalu. Anak-anak sebelum ni kulit cantik je tapi adik baby yang baru lahir ni cepat betul naik ruamnya. Bila cuaca panas, ruam jadi cepat naik; habis kulit jadi tompok-tompok merah di pipi dan celah-celah lipatan peha dan tangan. Saya… Read More »

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H

By | June 28, 2018

Di kesempatan ini, Saya sekeluarga beserta team Ummikusuper dengan rendah hati memohon ribuan ampun dan maaf jika terkasar bahasa tersalah bicara sepanjang kita bermuamalat. Semoga Allah menerima (amalan-amalan) yg telah kita lakukan, amalan puasa kita, dan semoga Allah menjadikan kita semua termasuk (orang-orang) yg kembali (kepada fitrah) & (mendapat) kemenangan. Mohon ampun maaf zahir dan… Read More »

Jom Rebut Promosi Raya Shaklee

By | June 11, 2018

Teruja sangat dengan promosi raya bulan Jun dari shaklee. Maklumlah bulan ni kita akan sambut Hari Raya Aidilfitri. Nak balik kampung nanti bolehlah rancang suplemen apa yang nak dibawa balik untuk ibu dan ayah, adik beradik dan saudara-mara. Antara promosi yang ada dalam bulan ni, 1) Cinch Shake Mix (Buy 2, get Less 10%) Jarang… Read More »

10 tips persediaan berpantang sendiri lepas bersalin

By | March 20, 2018

Berpantang sendiri lepas bersalin ada cabarannya juga. Wafa sendiri baru sekali pengalaman berpantang sendiri, masa bersalin anak nombor 3. Berpantang sendiri jika dirancang lebih awal, anda mampu menghadapinya dengan lancar. Wafa kongsikan 10 tips persediaan berpantang sendiri yang boleh dipraktikkan. Semoga ia sedikit sebanyak membantu ibu ayah diluar sana untuk merancang tempoh berpantang yang baik… Read More »

Jom buat sendiri Playdoh untuk Si manja. Ia semudah 1,2,3!

By | February 9, 2018

Jom buat sendiri playdoh untuk si manja kita. Ia semudah 1,2,3!. Baru tahu senangnya nak buat playdoh sendiri di rumah. Selama ni saya pun belikan playdoh yang dijual di kedai. Sayangnya anak-anak main sekejap sahaja dah jadi keras playdohnya. Tak sampai lima hari dah kena buang, walaupun dah simpan dalam bekas yang bertutup rapat. Berbeza… Read More »

Mencari Kolagen Terbaik dan Berkesan? Rebut peluang promosi bulan ini

By | February 5, 2018

Bestnya promosi shaklee bulan ni. Kolagen terbaik yang ramai orang dah sedia maklum tu tengah ada promosi la. Promosi kolagen ni jarang-jarang shaklee buat tau. Bila ada je memang orang serbu!. Bulan ni ada promosi beli 4 kotak Collagen Powder dan 1 Vitamin C, nikmati diskaun 10% Ada apa dengan kolagen terbaik ini? Kolagen jenama… Read More »

Vitalea Kids Si Multivitamin untuk Kanak-kanak

By | January 26, 2018

Malam tadi lepas habis kelas mengaji, saya sempat bersembang dengan seorang ibu muda yang dalam dilema kerana anaknya makan memilih. Anaknya hanya mahu makan makanan yang dia suka sahaja dan tak mahu makan nasi. Keropok dan biskut lebih disukai berbanding makanan berat seperti nasi atau roti. Ramai kan ibu ayah yang hadapi situasi begini? Persoalannya… Read More »

Bestnya Program Shaklee Academy!

By | January 15, 2018

Rasa teruja pula tengok mentor merangkap super upline saya dalam bisnes Shaklee menghadiri Program Shaklee Academy yang dianjurkan oleh Shaklee Malaysia. Mana taknya, program tu sarat dengan ilmu! Tengok ke gayanya tu macam ala-ala dah pergi persidangan berprestij tau. Jelesnya saya! Satu hari nanti saya pun mesti dapat peluang hadirkan diri ke program seumpama ni.… Read More »

Minyak Ikan Terbaik untuk Jantung

By | January 13, 2018

Minyak Ikan atau nama lainnya asid lemak Omega-3 adalah ‘minyak sihat’ yang sangat baik untuk kesihatan jantung. Omega-3 tergolong dalam kumpulan asid lemak tak tepu yang penting. Ia terbahagi kepada tiga jenis asid lemak utama iaitu Eicosa Pentanoic Acid (EPA), Docosa Hexanoic Acid (DHA) dan Alpha Linolenic Acid (ALA). Asid lemak Omega-3 ini dikatakan bersifat anti… Read More »

Coq-Trol Plus produk terbaru dari Shaklee

By | January 11, 2018

Bersempena dengan tahun baru 2018, Shaklee telah memperkenalkan satu produk baru yang di beri nama CoQ-Trol Plus. CoQ-Trol Plus ialah produk yang telah ditambah baik formulasinya dari produk shaklee yang terdahulu iaitu CoQ-Health Plus. Bahan utama yang terdapat dalam CoQ-Trol terdiri dari campuran 100mg Coenzyme Q10 (CoQ10), Resveratrol dan Tokoferol dan dikatakan dapat memberikan fungsi… Read More »