Minyak Ikan Terbaik untuk Jantung

By | January 13, 2018

Minyak Ikan atau nama lainnya asid lemak Omega-3 adalah ‘minyak sihat’ yang sangat baik untuk kesihatan jantung. Omega-3 tergolong dalam kumpulan asid lemak tak tepu yang penting. Ia terbahagi kepada tiga jenis asid lemak utama iaitu Eicosa Pentanoic Acid (EPA), Docosa Hexanoic Acid (DHA) dan Alpha Linolenic Acid (ALA). Asid lemak Omega-3 ini dikatakan bersifat anti… Read More »

Coq-Trol Plus produk terbaru dari Shaklee

By | January 11, 2018

Bersempena dengan tahun baru 2018, Shaklee telah memperkenalkan satu produk baru yang di beri nama CoQ-Trol Plus. CoQ-Trol Plus ialah produk yang telah ditambah baik formulasinya dari produk shaklee yang terdahulu iaitu CoQ-Health Plus. Bahan utama yang terdapat dalam CoQ-Trol terdiri dari campuran 100mg Coenzyme Q10 (CoQ10), Resveratrol dan Tokoferol dan dikatakan dapat memberikan fungsi… Read More »

Bestnya bulan ni ada promosi Omega Guard

By | January 5, 2018

Kebetulan hujung bulan lepas, stok omega di rumah saya dah habis. Tiada lagi stok di rak kedai vitamin saya di rumah. Terfikir juga nak beli tambah stok kedai dan stok makan sendiri. Tergerak hati pula,  nantilah dulu. Tup-tup, bulan ni Shaklee buat promosi beli 3 botol Omega Guard dapat diskuan 5%. Hooray! Ada apa dengan… Read More »

7 vitamin penting semasa hamil dan berpantang

By | August 12, 2017

Tempoh kehamilan sangat mencabar bagi seorang ibu. Ibu yang sedang hamil akan mengalami pelbagai perubahan pada tubuh badannya, bukan sahaja fizikal yang berubah, malah emosi juga akan turut berubah. Sebagai persediaan dalam melalui fasa ini, bekalkan si ibu dengan nutrisi yang lengkap. Ia bukan sahaja baik untuk ibu tetapi baik juga untuk perkembangan bayi dalam… Read More »

6 sebab kenapa perlu memilih minyak ikan jenama Shaklee

By | August 8, 2017

Memandangkan bulan ni ada promosi Omega Guard di Shaklee, posting kali ni saya nak terangkan berkenaan kelebihan minyak ikan shaklee berbanding jenama lain. Ada beza ye jenama shaklee dengan jenama lain? Apa yang beza tu? Mahal ke murah ye? Ok, kita ketepikan dulu soal harga. Saya senaraikan 6 sebab kenapa perlu pilih jenama shaklee ni? Penting… Read More »

44 Resepi Pantang Tradisi Melayu

By | August 1, 2017

Sebaik sahaja lepas bersalin, perkara utama yang perlu di ambil berat ialah penjagaan pemakanan dalam pantang. Resepi makanan dalam pantang bukan lah menu yang biasa-biasa ye. Resepi sebegini diperlukan untuk menyembuhkan luka selepas bersalin. Ramai ibu-ibu lepas bersalin lebih selesa berpantang di rumah ibu sendiri. Ini kerana menu berpantang tu disediakan oleh ibu kandung untuk… Read More »

5 Sebab Kenapa Bisnes Shaklee Menjadi Pilihan Saya

By | July 25, 2017

Saya bermula dengan shaklee pada Disember tahun 2013. Masa tu, saya hanya mendaftar sebagai ahli shaklee untuk makan sendiri sahaja. Belum ada rasa nak buat bisnes shaklee lagi. Bila dah mula makan dan merasai sendiri impak positif yang saya alami selepas mengambil shaklee sebagai suplemen harian saya; saya mula berkongsi cerita pula dengan kawan-kawan tentang apa… Read More »

Tak Perlu Hingga Ke Turkey Untuk Melihat Barangan Asli Rasulullah SAW.

By | July 23, 2017

Semalam sempat menghabiskan masa hujung minggu ke Masjid Besar Shah Alam. Sebab sekarang tengah ada pameran barangan asli Rasulullah. Bermula 10 Julai 2017 hingga 9 Ogos 2017. Rasa berbaloi sangat. Sebab apa? Sebab barang dipamerkan disini bukan barangan biasa. Barangan asli yang sangat rare dan susah nak jumpa. Nak tengok barangan asli Rasulullah. yang sama lain… Read More »

3 Tip Mudah Kembali Kurus Lepas Raya

By | July 13, 2017

Raya memang sebulan tapi jangan berdamai dengan lemak-lemak dalam juadah hari raya yang boleh mengakibatkan badan kita naik berkilo-kilo lepas raya ni :D. Bila makan memang sedap sampai tak boleh nak tolak. Itu yang bila makan kena beringat takut berat badan kita naik. Badan ni bila naik senang je, nak turun tu sampai kena bercinta… Read More »